De beste opleidingen voor debiteurenbeheer

0
449
Opleidingen debiteurenbeheer
Trainingen debiteurenbeheer

Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld: wat zijn nu de beste opleidingen voor debiteurenbeheer? Goede vraag. Er zijn een heleboel aanbieders van trainingen op dit gebied. De juiste opleiding, training, cursus of workshop moet volgens ons aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • – De inhoud moet passen bij de kennis die je zoekt
  • – De reviews van de opleider of de trainer zelf moeten positief zijn
  • – De prijs moet binnen je budget passen (of de kosten worden vergoed door je werkgever)

Veel mensen willen een opleiding doen om aan een nieuwe werkgever te laten zien dat zij niet alleen praktijkervaring hebben, maar ook beschikken over theoretische kennis op hun vakgebied. Een langdurige opleiding van een erkend instituut heeft meer aanzien, maar zal ook duur zijn. Korte trainingen van minder in bekende opleiders zijn over het algemeen voordeliger, maar krijgen wellicht minder erkenning van werkgevers. Een lastige keuze.

De beste opleiding debiteurenbeheer

Wij vinden de Vereniging voor Creditmanagement het meest vooraanstaande instituut om een gedegen opleiding te volgen op het gebied van creditmanagement c.q. debiteurenbeheer. Je kunt instappen op drie niveau’s: credit practicioner, credit controler en credit manager. De laatste is een Post-HBO opleiding die recht geeft op de titel CCM achter je naam (Certified Credit Manager). Uiteraard zijn de kosten van deze opleiding van een jaar (circa 6.000 euro) hoger dan die van een cursus van 3 dagdelen. Lees er meer over op de site van de VVCM.

Een tweede optie die we graag aanbevelen zijn de trainingen van het Credit Management Instituut (CMI). Over de eigenaar/trainer Raimond Honig zijn al veel lovende kritieken geschreven. To the point en met humor.

Voor ondernemers is debiteurenbeheer niet de volledige dagbesteding. Voor hen zijn er workshops / trainingen van 2 tot maximaal 3 uur van Straetus. Eén daarvan is gericht op het inschatten en beperken van kredietrisico’s en een andere op effectief debiteurenbeheer. Deze zijn ook geschikt voor financiele professionals met interesse in genoemde zaken.

Opleidingskosten

Als je in dienst bent bij een werkgever is deze meestal bereid om de kosten te vergoeden en deze over een aantal jaren af te schrijven. Bijvoorbeeld: ga je binnen 1 jaar na het behalen van het diploma uit dienst, dan betaal je 75% terug. Tweede jaar 50%, derde 25% enzovoort. Je kan je nieuwe werkgever vragen om deze oude studiekosten over te nemen. Ben je niet in loondienst of wil je werkgever niet betalen, dan zou je het ook kunnen zien als je eigen investering in je toekomst. Met een gewild en in aanzien staand diploma op zak ben je een aantrekkelijker kandidaat in een sollictatieprocedure en kan je een hoger salaris vragen. Ben je ondernemer, dan zijn opleidingskosten aftrekbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in