Debiteurenbewakers doen mensenwerk

0
415

Een aantal producenten van debiteurenbeheersoftware laten het graag lijken alsof het debiteurenbeheer volledig kan worden overgenomen door software. Een e-mail kanon en een belcomputer die eindeloos voicemails inspreekt met ‘er.staat.nog.een.factuur.open’. De eerste mens die je als debiteur te woord staat is dan het incassobureau.

Artificial intelligence staat nog in de kinderschoenen. De huidige toepassingen zijn net genoeg om een kopie factuur op te vragen. De geboorte van een robot die kan omgaan met tegenwerpingen, oprecht meedeleven kan faken en het waarheidsgehalte van gebruikte argumenten correct in kan schatten, die kan nog heel wat decennia op zich laten wachten. Zou jij je klanten daarmee willen irriteren? Het is daarbij ook een kwestie van schaal. De investeringen in robotica en software zijn bovendien alleen interessant als de schaal groot genoeg is.

Wat ons betreft blijven we voorlopig onze debiteurenbewakers en controllers van vlees en bloed koesteren. Van die mensen die met een lach de juiste snaar raken bij klanten en sales/service afdelingen. Die zowel kennis hebben van financiƫn als van het recht. Maar die vooral mensenkennis en communicatieve vaardigheden hebben. En zo zorgen voor een soepel lopend order to cash traject.

Debiteurenbewakers, wij zijn trots op jullie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in